Hästtaxi 

Horsehead mini

Skicka din förfrågan här eller ring!

Ring oss på 0725083695 eller fyll i nedanstående formulär för att reservera transport. Vi kontaktar dig inom 24 timmar om önskad dag/sträcka är möjligt och vad kostnaden blir!

OBS: Kolla i skräpposten dagarna efter du har skickat in en förfrågan, vårt svar kanske hamnar där...


 

Inför resan:

För en bra förberedd resa behöver följande saker följa med hästen, oavsett längden av körsträcka.

  • Hästpass
  • Täcke vid behov
  • Adress personnummer och telefon uppgifter till hästens ägare
  • Adress där hästen hämtas
  • Adress till destinationen
  • Kopia på försäkringsbrev
 
 
 
 
 

Stall till stall hästtaxi

Vi erbjuder stall till stall hästtransportering där vårt arbetsområde består främst av Svealand & Götaland, men även längre sträckor upp till Östersund och Umeå och transport till/från Danmark kan ordnas. Vi erbjuder stall till stall hästtaxi till ett rimligt pris med bra service och vi kan även erbjuda assistans vid till exempel klinikbesök.

Team Marilla HB är godkänd hästtransportör hos Jordbruksverket (SE166585) och vår transport är godkänt för transport över 8 timmar. Vår hästlastbil är en 2-hästars lastbil från Franska MTM. MTM Filovan är en av de bästa 2-hästars lastbilar som finns på marknaden idag och är bland annat utrustad med kamera, termometer, luftfjädring och dämpningssystem för ökad komfort och säkerhet, extra mjuk lager mellan golv och gummimatta för ökad komfort, hingstgaller mm. Hästbilen kan anpassas till alla storlekar hästar och kan även inredas som en box då sto med föl och mindre ponnysar kan åka bekvämt utan att stå uppbunden under transporten. Kör vi med två hästar då är dom helt skilda från varann som i en större lastbil. Hela hästbilen andas lyx och kvalitet, allt för din hästs bästa transport upplevelse!

Ventilationen i transporten är riktigt bra och är en av marknadens bästa, bilen har även ett mekaniskt fläktsystem i fall man skulle stå i kö. Hästarna har hö att tugga på under resan och vi har alltid 20 liter vatten/per häst med oss som ges vid behov. Transporten blir rengjord och desinficerad efter varje transport och får alltid nytt fräscht dammfritt kutterspån från Vida Stallstö på botten.

Dessutom är hästlasbilen utrustad med extra ljus för ökad säkerhet och sikt vid mörkerkörning. Här finns också en separat sadelkammare med sadelhängare och tränshängare för den som önskar skicka med det.

Chauffören Martijn är förutom godkänd hästtransportör även diplomerad hästtränare och western instruktör och har lång erfarenhet av att hantera olika typer av hästar, dock transporterar vi för tillfället bara hästar som åkt transport/lastbil tidigare och inte har några problem med det. 

Aktuella körningar där det finns plats kvar!

Lite uppdateringar! Här nere ser ni lediga platser vid inplanerade transport. Vi kör alla dagar i veckan så kom med en förfrågan angående andra datum, vi rekommenderar dock att kontakta oss minst en vecka innan transport!

- 13 November plats kvar Skåne - Stockholm

- 20 November plats kvar Skåne -Göteborg - Stockholm

- 21 November plats kvar Stockholm - Skåne

- 03 December plats kvar Skåne - Stockholm

- 18 December plats kvar Skåne - Stockholm

- 19 December plats kvar Stockholm - Skåne

Priser

Vi ger dig gärna en offert för alla turer kort eller lång distans för att vara så konkurrens och fördelaktigt som möjligt! Då vi planerar in våra turer noggrann utan extra omvägar kan vi vara en av dom kostnadseffektivaste stall till stall transportörer som finns på marknaden!

Vi är flexibla och kan ofta även köra vid kort varsel! Betalning sker i förväg med faktura eller kontant/kortbetalning. OBS Avbokning mindre än 24 timmar innan hämtning debiteras med 100% av transportpriset. Beställaren av transport är alltid betalningsskyldig vid utebliven betalning. 

Gilla & följ oss gärna Facebook!